Microsoft Xbox One Oyun Konsolu Özellikleri

Yeni nesil oyun konsolu Microsoft Xbox One bugün dünya prömiyeriyle duyuruldu. Oyun konsolu sahip olduğu özelliklerle eğlence sistemine dönüşüyor.


Xbox One Tek Bir Eğlence Platformuna Dönüşüyor


Yazılım devi Microsoft yeni oyun konsolunu bugün bütün dünyaya tanıttı ve ismini de Xbox One olarak değiştirdi. Konsolun isminin Xbox One olması tesadüf değil. Yeni oyun konsolu sadece oyun için değil; tüm eğlence platformunu bir arada sunması açısından da büyük bir yenilik getiriyor.


20130521-Xbox-One-Green


Xbox 360′ın bir üst versiyonu olan Xbox One tek başına oyun konsolu olmaktan sıyrılıp, tam anlamıyla bir dijital eğlence platformuna dönüşecek. Microsoft yeni oyuncağının sadece erkeklere hitap eden bir oyun konsolu olmasını değil; evde yaşayan herkesin yararlanacağı bir eğlence platformu olmasını istiyor.


Basitlik ve Kullanım Kolaylığı Ön Planda


Bu detay üzerinde projelerini geliştirerek, yeni oyun konsolunun bütün eğlence sistemlerini içinde barındırmasını sağlayan Microsoft yeni nesil oyun, TV ve eğlenceyi bir araya getiriyor. Ayrıca Microsoft, Xbox One’ı herkesin daha etkin ve kolay kullanması için cihazı basitleştirmiş. Bu basitliği yazılım ve donanıma yansıtan Microsoft bu konuda çok iddialı.


Yeni Gelen Özellikler 


Xbox 360′la birlikte Kinect özelliği duyurulmuştu ve bu özellik sayesinde oyun konsolunu hareketlerinizle yönetebiliyordunuz. Xbox One’la gelen yeni özellik ise sesle kontrol özelliği. Sesle kontrol özelliği sayesinde konsolu yönetebileceksiniz. Ses komutlarını tanımladıktan sonra oyun esnasında sağ dön, atla gibi komutları uygulayabileceksiniz.


Hareket Algılama Özelliği 


Cihazın en önemli özelliklerinden bir tanesi de hareket algılama özelliği. Bu özellik sayesinde hareketleriniz, el hareketlerinizi veya mimiklerinizi yeni nesil konsol algılayabilecek. Örneğin bir oyun oynarken sağ doğru kolu yatırdığınızda oyun karakteri da sağa yatacak. Aslında mobil telefonlarda bu özellik mevcut; fakat oyun konsollarının kolunda bu özellik bulunmuyordu, şimdi artık hayata geçmiş oldu.


Snap Mode


Xbox One’la gelen yeni bir özellik de Snap Mode. Bu özellik sayesinde iki farklı uygulamayı çalıştırabileceksiniz. Video izlerken internette sörf yapabileceksiniz, veya farklı bir uygulamayı çalıştırabileceksiniz. Bu özellik konsolların artık bilgisayarlarla aynı kulvarda ilerlediğini gösteriyor. Xbox One artık Skype’la da entegre bir şekilde çalışacak.


Oyun Kolu Özellikleri


Yeni kol çok güçlü bir yapıya kavuşturuldu ve daha hassas algılama kapasitesine kavuştu. Wi-Fi ile konsola bağlanan kol çok daha hassas ve hızlı çalışacak. Kolun tasarımı da yenilendi ve ele daha iyi oturur hale getirildi. Bir diğer yenilik ise Kinect özelliği geliştirildi. 1080p olarak hareketleri yakalayan kamera artık kalp atışlarınızın hızını bile algılayacak.


Cloud Uyumlu Altyapı Oluşturuldu


Microsoft Xbox One için 15.000 server’dan oluşan bir alt yapı kurarak Cloud özelliğini hizmete soktu. Artık bu serverlar sayesinde buluta yedekleme yapabileceksiniz. Oyun ayarlarınızı, müziklerinizi ve diğer medya içeriklerinizi buluta yedekleyebileceksiniz. Bir yeni özellik de DVR sayesinde kayıt yapabileceksiniz. Youtube’dan izlediğiniz bir videoyu kayıt yapabileceksiniz. Veya TV’den izlediğiniz bir filmi doğrudan buluta kaydedebileceksiniz.


Teknik Detaylar


Xbox One 8 Çekirdek 64 bit işlemci mimarisine sahip ve 8GB RAM’le destekleniyor. 500GB Hard Disk kapasitesiyle satışa sunulacak cihaz USB 3.0′ı destekliyor. 802.11n Wi-Fi alt yapısına sahip olacak cihaz wireless iletişimde oldukça hızlı olacak. Xbox One’ın en önemli özelliği 3 farklı işlemci yapısına sahip olması ve multi-tasking özelliğiyle farklı uygulamaları aynı anda çalıştırabilmesi.


This slideshow requires JavaScript.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor