Uçan Arabalar Çok Yakında Trafikte

Uzay çağını anlatan filmlerde gördüğümüz uçan arabalar gerçek oluyor. Terrafugia isimli firma uçan arabalar üzerinde çalışıyor ve 2020 yılında uçan arabası TF-X’i üretmeyi planlıyor.


Amerika kökenli firma Massachusetts’te faaliyet gösteriyor ve en önemli projesi uçan arabalar. Firma oluşturduğu videoyla uçan arabası TF-X’in nasıl çalıştığını anlatıyor. Videoda araç park etmiş pozisyondayken bir anda yanlarındaki kanatlar otomatik açılıyor ve pervaneler görünüyor. Daha sonra araç bu pervaneler sayesinde yükseliyor.


Araç uçmaya başladığında belirli bir hız eriştiğinde ön pervaneler kapanıyor ve arka itici güç tam kapasite çalışarak uçan aracı yaklaşık 300 km hıza çıkarıyor. Aracın rotorları elektrikle çalışıyor ve kendi aküsünü şarj edebiliyor. Bu özelliğiyle de çok ekonomik fiyatlara uçma hayali gerçekleşecek gibi gözüküyor. Günümüzde uçan araçların maliyetleri çok yüksek olduğu için herkes satın alamıyor.


TF-X bu hayali gerçeğe dönüştürecek ve bu aracı uçurmak da çok kolay olacak. Araç havalandıktan sonra bilgisayar yardımıyla uçacak ve pilot ya da yolcular sadece keyif yapacak. Aracın üretimi için MIT de destek veriyor ve 2020 yılında satışa çıkması bekleniyor. Tahmini 250.000 – 300.000 $ civarında bir fiyata satılacak. Uçan arabalar çok yakında satışa sunulacak.


// ]]>


Related-items




Uçan Arabalar Çok Yakında Trafikte

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor