A3 Güneş Enerji Paneline Baskı Yapılabilecek

Avustralyalı bilim adamlarının geliştirdiği yeni bir teknoloji sayesinde, A3 boyutunda güneş enerjisini depolayan bir panele baskı yapılmasına imkan tanıyacak.


Enerji dünya için çok önemli ve dünyanın en önemli enerji kaynağı ise güneş enerjisi; çünkü petrol gibi enerji kaynaklarından en önemli farklı bedava olması ve çevreyi kirletmemesi. Petrolün çok kısa bir ömrü olduğunu da göz önünde bulundurursak, güneş enerjisinin ne kadar önemli bir kaynak olduğunu göz ardı edemeyiz.


Avusturyalı Victorian Organic Solar Cell Consortium ve Ortak Halk Sağlığı derneği gibi organizasyonların katkılarıyla geliştirilen yeni bir teknoloji sayesinde üzerine A3 boyutunda üzerine baskı yapılabilen ve güneş enerjisini hapseden photovoltaic hücrelerin bulunduğu organik bir ürün geliştirildi.


Bu paneller sayesinde camlarımıza baskı yapabilir ve aynı şekilde güneş enerjisinden kendi elektriğimizi sağlayabiliriz. Veya laptopumuzun arka kapağına yapıştırdıktan sonra bilgisayarımızın şarj olmasını sağlayabiliriz. Veya aracımızın dış yüzeyine bu kaplamaları yaptıktan sonra, aracımızın ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayabiliriz.


Güneş enerji panelleri m2′de 10 – 50 watt arası bir enerji üretebiliyor. Teknoloji şu an için çok pahalı; fakat önümüzdeki yıllarda teknolojinin yaygınlaşmasının ardından daha da ucuzlayacak ve yukarıda saydığımız örneklerde olduğu gibi birçok alanda kullanılmaya başlanacak.






Related-items




A3 Güneş Enerji Paneline Baskı Yapılabilecek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor