3D Printer Silah Üretimi Yasaklandı

3D Printer teknolojisiyle silah üretmek artık çok kolay ve bu printerları kullanarak silah üretmek isteyenlere Amerikan Hükümeti tarafından yasak geldi.


Amerika Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan bir raporla 3 boyutlu yazıcılarda kullanılmak için oluşturulmuş kaynak dosyalardan bazıları yasaklanmaya başlandı. Bunlardan en dikkat çekeni 3 boyutlu yazıcılarda silah üretmeye imkan tanıyan kaynak dosyalar. Bu dosyalara sahip olduğunuzda rahatlıkla bir silahı kendi kendinize üretebiliyorsunuz.


3D Printer


Amerika Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle yayınlanan bildiride bu dosyaların indirilmesinin suç olduğu belirtildi ve 3 boyutlu yazıcıda silah üretmeye imkan veren dosyaları yasakladı. Bu dosyaları görmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.



Silah üretim dosyalarını buradan indirebilirsiniz: Buraya Tıklayın


Açıklamada kaynak dosyanın 100.000 defa indirildiğini ve bu durumun çok tehlikeli bir noktaya gideceği için hükümetin duruma el koyduğu belirtildi. 3 Boyutlu yazıcılar gelecekte çok büyük tehdit oluşturacağa benziyor ki, hükümet bu kadar telaşa kapılmış!




 



// ]]>


Related-items





3D Printer Silah Üretimi Yasaklandı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor