Twitter'ın Video Uygulaması "Vine" 6 Saniyede Eğlendiriyor

Twitter yeni bir uygulamayla karşımıza çıktı. Uygulamanın adı Vine ve bu uygulama 6 saniyelik eğlenceli video çekmeniz imkan veriyor. Çektiğiniz bu videoları Vine kullanan diğer arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

Twitter’ın CEO’su ve Kurucusu Dick Costolo’nun duyurduğu uygulama video ile birlikte tweet atmaya imkan veriyor. Uygulama şimdilik sadece iOS işletim sistemleri için yapılmış ve iOS işletim sisteminin yüklü olduğu iPhone akıllı telefonlarda ve iPad tabletlerde kullanılıyor. Uygulama 6 saniyelik videolar çekmenize olanak sağlıyor.

Uygulamayı yükledikten sonra Twitter hesabınızla giriş yapabiliyorsunuz ya da yeni üye olabiliyorsunuz. Üye olduktan sonra uygulama çalışıyor ve parmağınızı butona basarak seçtiğiniz bir kareyi kaydedebiliyorsunuz. Parmağınızı kaldırdığınızda da uygulama video çekmeyi bitiriyor ve videonuz tweet atmak için hazır.

Çektiğiniz videoları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz veya Facebook profilinizde yayınlayabilirsiniz. Vine benzeri uygulamalar çokca mevcut ve bunların en önemlisi Instagram. Instagram uygulamasını kullanarak, beğendiğiniz bir fotoğrafı çekip anında diğer sosyal medya profillerinizde yayınlayabiliyorsunuz. Instagram çıktıktan sonra Twitter, Facebook ve diğer sosyal ağlar benzer özellikleri kendi uygulamalarına eklemişlerdi.

Twitter kendi çizgisinden ayrılmak istemediği için Vine uygulamasını ortaya çıkardı. Vine başarılı olacak mı, veya kullanıcılar tarafından sevilecek mi! Zamanla bekleyip göreceğiz.

Soner Görpeli yazdı.

Blogger & Yazar

 

 


Twitter'ın Video Uygulaması "Vine" 6 Saniyede Eğlendiriyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor