Facebook Messenger'a Arama Özelliği Geliyor

Facebook geçtiğimin günlerde Messenger uygulamasını duyurdu ve bu uygulamayla WhatsApp’ın başarısından ilham aldığını düşünüyorum; çünkü WhatsApp gerçekten bu alanda harika bir uygulamayla karşımıza çıktı ve neredeyse bütün akıllı telefonlarda kullanılıyor. Peki Facebook rakibiyle yarışabilecek mi?

Facebook Messenger What’s App’a Mı Dönüşüyor?

Yukarıdaki linke tıklayarak Facebook Messenger’ın çıkışı hakkında düşüncelerimi yazdığım yazıya göz atarak bir ön bilgi edinebilirsiniz. Konumuza dönecek olursak, Facebook yerinde saymadığını ve yeniliklere imza atarak sürekli kendini geliştirme azmi içinde olduğunu tüm sosyal medyaya gösteriyor ve bende Facebook’u bu çabasından dolayı takdir ediyorum.

Facebook önce kendini tanıttı ve neredeyse sosyal medya ve arkadaşlık sitesi kavramında bir devrim yaptı. Sonra site kullanımı ve güvenlik özelliklerini güncellemesiyle adından söz ettirdi ve kendini sürekli geliştirdi. Daha sonra ise çok ciddi bir cesaret göstererek borsaya açıldı ve gündemi 6 ay meşgul etti; çünkü hisseleri çok hızlı düşüş göstermişti ve bu duruma Facebook kurucusu Mark Zuckerberg çok sinirlenmişti ve ciddi adımlar atmak için yöneticilere baskı yaptı.

Bu baskıların işe yaradığını yavaş yavaş anlıyoruz; çünkü Facebook’un hisseleri yükseliyor ve yaptığı yeniliklerin meyvesini topluyor. Analistlerin aksine Facebook kan kaybetmiyor; aksine çok daha modern ve yenilikçi bir hal alarak olmazsa olmazlarımız arasında. Aynı şekilde Twitter’da farklı bir platformda kendini ispatladı ve yeri doldurulmaz bir duruma yükseldi. Aynı durum kendini bu platformları yakalamak için zorlayan diğer sosyal ağlar için söyleyemeyeceğim.

Yeniliklere devam eden Facebook geçen hafta Messenger uygulamasına arama özelliği ekleyerek yeniliklere devam ediyor. Uygulama şimdilik sadece iPhone üzerinde bu özelliğe sahip olacak fakat gelecekte diğer akıllı telefonlar için de uygulama geliştirilecek. Bu özellik sayesinde uygulamaya Facebook hesabınızdaki telefon numaralarını tanıtıyorsunuz veya uygulamanın rehberinize ulaşmasına izin vererek bu özelliği aktif edebilirsiniz.

Bu uygulamaya benzer birçok uygulama mevcut ve Facebook Messenger’ın ne kadar başarılı olacağını bekleyip göreceğiz. Aslında konu tamamen alışkanlıkla ilgili. Zamanla alışkanlıklar internet üzerinden görüşme yapmaya kaydıkça bu tip uygulamalar ön plana çıkacak; fakat şimdilik alışma evresi diyerek çok fazla bir beklenti içinde olmamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Soner Görpeli Yazdı.

Blogger & Yazar


Facebook Messenger'a Arama Özelliği Geliyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor