Samsung Galaxy Note 8 iPad Mini'nin Rakibi Olacak

Samsung’un Galaxy Note 3′ü ne zaman çıkaracağı sorularına cevap ararken bir anda gelen bir haberle gündem değişti ve Note 3′ten önce Galaxy Note 8 neredeyse resmi olarak duyuruldu. Samsung’un üst düzey yöneticisi Jong-Kyun Shin yaptığı açıklamada bu haberi teyit etti ve iPad Mini’nin karşısına Galaxy Note 8 ile çıkacaklarını açıkladı.

Samsung tablet konusunda oldukça iddialı bir durumda ve iPad’in karşısına Galaxy Note 10.1′le çıkmıştı. Note 10.1′in tasarımının iPad kadar güçlü olmamasına rağmen yine de iyi bir satış rakamına ulaştı. Samsung tablet konusuna çok ciddi yaklaşıyor ve rakiplerinin ensesinde. Özellikle Apple ile çok ciddi rekabet yaşıyor ve aralarında ciddi anlamda patent davaları hala devam ediyor.

Samsung-Galaxy-Note-8-0-630x472

Samsung bu rekabeti her alanda sürdürüyor ve Apple’ın her ürünün karşısına rakip bir ürün çıkarıyor. Son gelen haberlere göre Samsung Galaxy Note 8′le iPad Mini’nin karşısına çıkacak. Bu duyumu Samsung’un mobil iş dünyasından sorumlu başkanı Jong-Kyun Shin doğruladı ve Galaxy Note 8′ın önümüzdeki ay Mobil Dünya Kongresinde tanıtılacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Cihazın özellikleri ise iPad Mini’ye çok yakın. Özellikle ekran büyüklüğü neredeyse aynı, İki cihaz da özellikleri açısından aynı segmentte. Note 8′in 8 inç ekrana sahip olacağı ve bundan dolayı adının Note 8 olarak duyurulduğu da söylentiler arasında. Bu özelliğiyle 7.9 inç ekrana sahip iPad Mini’ye çok yakın bir ekran genişliğine sahip olacak. Note 8 aynı küçük kardeşi Note 2 gibi akıllı kalemle birlikte satılacak ve özellikleriyle büyüleyecek.

Şu an için cihazın detaylı özelliklerinden bahsedilmiyor; çünkü Dünya Mobil Kongresinde çok iyi bir lansman yapılarak cihaz tanıtılacak ve Samsung bu büyüyü bozmamak için çok fazla detay vermiyor. Cihaz 8 çekirdekli işlemci ve 1280 x 800 HD ekran özellikleriyle karşımıza çıkacak gibi gözüküyor. Cihaz 2 GB RAM’le gelecek ve 5 mega piksel kameraya sahip olacağı bu söylentiler arasında.

Dünya Mobil Konferansında Samsung Galaxy S 4 ve Galaxy Note 3′le ilgili detaylı bilgiler karşımıza çıkabilir. Veya bu iki cihazın çıkış tarihi ve özellikleri bu konferansta netleşebilir; çünkü Samsung yaza kalmadan cihazlarını satışa sunmayı hedefliyor. Samsung’un bu hamlelerine karşı Apple’ın iPad Mini 2′sini de merakla bekliyoruz.

Soner Görpeli yazdı.

Blogger & Yazar


Samsung Galaxy Note 8 iPad Mini'nin Rakibi Olacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor