Facebook Gizli Paylaşımlarınız Storify'da Gözükebilir!

 

 

 

Storify, sosyal ağlarda oluşturduğunuz içerikleri toplayan ve birleştirip duvarında yayınlayan bir sosyal platform. Bu sosyal ağ’a üye olduktan sonra, sosyal medya hesaplarınızı tanımlıyorsunuz ve duvarınızda bütün güncellemeleriniz yayınlanıyor. Peki gizli güncellemelerinizin durumu ne olacak!

Storify 2011 yılında hizmet vermeye başladı ve bu platform ilk olarak gazeteciler için kullanışlı bir platform oldu. Gazeteciler dijital dünyadaki metinleri ve resimleri bu uygulama sayesinde bir araya getirdiler ve yazılarını kolay ve hızlı bir şekilde tamamladılar. Storify daha sonra sosyal dünya tarafından da fark edildi ve bu platformu kullananların sayısı çok hızlı bir şekilde arttı.

Sosyal ağ’ın kullanıcı sayısının artmasından sonra önemli bir soru gündeme geldi: “Storify ne kadar güvenli?” Facebook profilinizden örnek verelim. Profilinizi gizli yaptığınız zaman, Facebook dışarıya bilgilerin gitmesine izin vermiyor ve arama motoru gibi bilgileri analiz eden uygulamaları engelliyor. Storify’a üye olduğunuz zaman ve Facebook profilinizi açtığınız zaman buradaki bilgiler Storify tarafından analiz edilerek platformun duvarında yayınlanıyor.

Storify’ın ne kadar güvenli olduğu veya gizli kişisel bilgilerinizin dış dünyaya açık olduğu konusu şikayetler sayesinde ortaya çıktı. Storify kullanıcılarının Facebook profillerinde özel beğeni yaptı yazıların ve fotoğrafların Storify duvarında gözükmesinden dolayı kullanıcılar bu durumu sosyal ağa bildirdiler. Tabi ki bu durumdan sonra herkes sosyal ağın kişisel bilgileri de deşifre ettiği kanısında varmaya başladı.

Daha önceki yazılarımızda Facebook’un Graph Search’ü duyurduğunu yazmıştık. Böyle bir uygulamayı dış dünyaya açtığınız zaman sizin ve arkadaşlarınızın Facebook profiline kolaylıkla ulaşılabilecek. Böyle olaylar yaşamamak için kendinize ait Facebook hesabınızı dış dünyaya açmamanızı tavsiye ederim.

Soner Görpeli Yazdı.

Blogger & Yazar

 

 

 


Facebook Gizli Paylaşımlarınız Storify'da Gözükebilir!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor