Sony PlayStation 4 Çıkış Tarihi ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Oyun severlerin merakla beklediği haber nihayet ortaya çıktı. Söylentilere göre PlayStation 4′ün çıkış tarihi 2014 ilk yarısı veya en iyi ihtimalle 2013 son çeyreğinde PS4 oyun severlerin karşısına çıkabilir. Söylentilere göre oyun konsolunun özellikleri de çok üst seviyede olacak ve cihaz göz dolduracak.

Aslında birkaç yıldır bu soru soruluyor ve cevabı da içinde olduğumuz yılın son çeyreği olarak veriliyor; fakat bu sefer söylentiler daha kesin gibi. Ayrıca cihazın özelliğinin de nasıl olacağı merak edilenler arasında. PS4′ün selefi PS3 şu an için oldukça başarılı ve yeterli bir oyun konsolu. PS3 11 Kasım 2006′da Japonya’da satışa sunuldu ve satışa sunulmasının ardından çok iyi satış rakamları elde ederek oyun konsolu pazarında lider oldu.

Konsolun İsmi Orbit Olacak

Aradan neredeyse 7 yıl geçti ve artık gözler yeni konsolu arıyor. Sony özellikle oyun konsolunda her 6-7 yılda yeni bir ürün piyasaya sürüyor. Play Station 3′ün bu kadar uzun raflarda kalmasının nedeni ise cihazın çok güçlü ve hala çok yeterli olması. Yani mevcut PS3′ün yerine geçecek yeni bir konsola ihtiyaç duyulmaması. Sony yeni bir konsol çıkarma ihtiyacını PS3′ün yetersiz olmasından değil; pazarlama açısından elini güçlendirmek için yapacağı da söylentiler arasında.

AMD İşlemci ve Grafik Kartı Kullanılacak

PS4 için net bir tarih vermek gerekirse 2014 ilk çeyreğinde raflarda yerini alacak diyebiliriz. Cihazın ismi Orbis olacak ve teknik özellikleriyle göz dolduracak. Şimdi cihazın teknik özelliklerinden bahsedelim. Cihazın kasası tamamen değişecek. İşlemci olarak AMD x64 CPU - AMD A10-5800K  ve 28mm AMD Southern Islands grafik belleğe sahip olacak. Konsol 8 GB veya 16 GB bellek ve 256 GB SSD harddisk kullanılacak ve Blu-ray diske sahip olacak.

3 Boyutlu Oyun Keyfi Yaşanacak

Konsol CES fuarında tanılan 4K televizyonlara da uyumlu olacak ve grafiksel olarak yüksek çözünürlük özelliğine sahip Led TV’leri destekleyecek. Konsol bu özelliğiyle PS3′ün Halefi olması gerektiğini kanıtlar gibi. 4k özelliğiyle PS4′te 1080p Full HD 3 boyutlu oyunlar oynayabileceğiz. Konsollara 3 boyutlu oyun oynama özelliği geldiğinde ve oyunların da 3 boyutlu olarak çıkmasıyla, oyun severler inanılmaz bir oyun keyfi yaşayacak.

Son çıkan söylentileri dikkate alarak konsolu değerlendirirsek çok güçlü bir konsol olacak ve selefi PS3 gibi bir 6-7 yıl liderliği elinde tutacak gibi gözüküyor.

xbox 720

 

Soner Görpeli yazdı.

Blogger & Yazar


Sony PlayStation 4 Çıkış Tarihi ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor