iPad 128 GB Modelini Resmi Olarak Duyurdu ve İşte Çıkış Tarihi

Geçtiğimiz aylarda söylentilerle başlayan Yeni iPad’le ilgili haberler bugün Apple tarafından yapılan resmi açıklamayla doğrulandı. Apple yaptığı açıklamayla 4. jenerasyon iPad ( Yeni iPad ) modelinin 128 GB hafıza sahip versiyonunu piyasaya süreceğini açıkladı.

Yeni çıkacak modelin bir önceki modelden hafıza dışında hiçbir farkı olmayacak. Apple geçtiğimiz yıl sonu Yeni iPad adıyla 4. nesil iPad’i pazara sürmüştü ve bu modelin en önemli özelliği işlemcisi ve retina ekrana sahip olmasıydı. Yeni iPad’in sahip olduğu depolama hafızası 16, 32 ve 64 GB olarak duyurulmuştu. Apple 4. nesil iPad’inde sadece depolama kapasitesini artırma yoluna gitti ve 128 GB hafızaya sahip cihaz 5 Şubat’ta raflarda yerini alacak.

Apple’ın bu kararı almasının ardında, kullanıcılardan gelen hafıza artırımı taleplerinden kaynaklandığı söylentiler arasında. Apple’ın Dünya Pazarlama Başkan Yardımcısı Philip Schiller konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Apple Store’da yaklaşık 300.000 uygulama olduğunu ve bu uygulamaların birçoğunu şirketler, eğitimciler ve öğrenciler gibi kesimlerin kullandığını ve bu anlamda daha yüksek bir iPad ihtiyacı duyulduğunu belirtti.

Ayrıca Post PC dönem diye adlandırdığımız bu dönemde tabletler daha kullanışlı ve tercih edilir hale geldi. Videolardan bir çok alanda kullanılan uygulamaların sayısında ve boyutlarında artış gerçekleşti. Bu kullanım artışı ve uygulama artışına paralel olarak hafıza ihtiyacı da gittikçe artıyor ve mevcut tabletlerin hafıza boyutları yetersiz kalıyor. Önümüzdeki yıllarda tabletlerin hızları ve hafıza boyutları gibi unsurların geliştiğini göreceğiz; çünkü artık PC Sonrası dönemi yaşıyoruz.

128 GB Hafızaya sahip iPad’ın hafızası artarken fiyatı da arttı ve en pahalı tablet ünvanını kazandı:) Wi-Fi modelinin fiyatı 799 $, Wi-Fi + 4G LTE modelinin fiyatı ise 929 $ olarak açıklandı. Bu fiyat Amerika’daki satış fiyatı. Türkiye’deki satış fiyatlarının 2.000 TL civarı olacağını öngörebiliriz. Cihazın özellikleri 4. nesil iPad’le aynı ve retina ekran, 5 mega piksel arka kamera ve 1.2 mega piksel ön kamera bulunuyor. Yeni iPad’in ekran boyutu ise 7.9 inç, işlemci olarak Apple’ın mobil cihazlarda kullandığı en yüksek seviyedeki A6X işlemciyi kullanıyor.

Soner Görpeli yazdı

Blogger & Yazar.

 


iPad 128 GB Modelini Resmi Olarak Duyurdu ve İşte Çıkış Tarihi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor