Samsung Galaxy S IV Karşılaştırma Testleri Yayınlandı

 

Samsung Galaxy S IV’ün Benchmark – Karşılaştırma verileri internette yayınlanmaya başlandı ve ilk gelen bilgilere göre 1.8 GHz 8 çekirdekli işlemciye sahip ve bir önceki cihaz S III’e göre çok daha üstün performans sergiliyor.

Karşılaştırma testlerinde Galaxy S IV’ün işlemcisi Exynos 5 Octa olacak ve bu işlemci 8 çekirdeğe sahip. Akıllı telefon Android 4.2.1 Jelly Bean işletim sistemiyle piyasaya sürülecek ve 2013′ün ilk yarısında pazara sürülmesi neredeyse kesin gibi.

Galaxy S IV’ün donanımı da göz dolduracak. SuperAMOLED Full HD ekran çözünürlüğüne sahip olacak cihaz 2GB Ram ve 13 Mega piksel kameraya sahip olacak. Bu özellikleri diğer rakip cihazlarla karşılaştırırsak, ortada çok ciddi bir fark olduğunu görüyoruz. Bu özelliklerle Galaxy S IV göz dolduracak ve satış rakamlarını alt üst edeceğe benziyor.

Cihazın 13 mega piksel kamerası sadece harika fotoğraflar çekmenin yanında; arka kamera 1080p Full HD 30FPS’de videolar çekebilecek. Cihazın ön kamerası da çok başarılı ve 2 mega piksel fotoğrafın yanında 720p HD videolar çekebilecek. Bu özellikleri gördüğümde kameranın ne kadar başarılı olduğunu fark etmemek imkansız; çünkü piyasada daha 1080 formatında Full HD film bulmak çok zor. Ancak Blu Ray veya HD DVD filmler alıp izlemek gerekiyor.

Cihazın ekran çözünürlüğü 5 inç olacak ve yukarıda da bahsettiğimiz gibi Amoled ekrana sahip olacak. Telefonun bir diğer sürpriz özelliği ise son günlerde gündemde olan kablosuz şarj özelli. Bildiğiniz gibi akıllı telefonların şarj süreleri çok düşük ve devamlı şarj etmek gerekiyor. Telefonları devamlı şarj etme ihtiyacı ve şarj kablosunu sürekli taşıma ihtiyacı da can sıkıcı. Mobil cihaz üreticilerin şarj sorununa çok kısa sürede çözüm getirmesi gerekiyor.

Samsung S III’ün satış rakamları beklenenden çok fazla gerçekleşti ve Galaxy S III kullanıcılar tarafından 10 puan aldı. Selefi Galaxy S IV hem özelliği hem de tasarımıyla bayrağı bir üst çıtaya taşıyacak gibi gözüküyor. Bu yazıyı yazarken iPhone’a eğilimli olan ben bile satın alma planları yapıyorsam, cihazın satış rakamlarının ne düzeyde olacağını tahmin edebilirsiniz.

Soner Görpeli Yazdı.

Blogger & Yazar


Samsung Galaxy S IV Karşılaştırma Testleri Yayınlandı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor