Anonymous Amerikan Hükümetinin Web Sitelerine Saldırdı.

Geçtiğimiz hafta bilgisayar dahisi Aaron Swartz intihar etmişti. Aaron’un intihar etmesinin nedeni MIT’yi ve Amerikan Hükümetinin suçlu olduğunu düşünen internet hacktivist grubu Anonymous, Amerikan Hükümetinin Web Sitesine saldırdı.

Hacktivist grup Anonymous bugün Sabah Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı sitesini hackledi ve amaçlarının devletin sırlarını açıklamak ve toplumu bilgilendirmek olarak duyurdular. Yukarıda sizinle paylaştığımız 9 dakikalık videoda eylemlerinin nedenlerini çok net bir biçimde açıklıyorlar.

Aslında eylemin arkasında bilgisayar dahisi Aaron Swartz’ın Amerikan Adalet Sisteminin verdiği ceza sonucu intihar etmesi var. Anonymous bu olayın arkasında Amerikan Hükümetinin olduğunu ve Aaron’a haksız ceza verdiklerini ve bundan dolayı da devletten intikam alacaklarını açıkladılar. Bu eylemde çok gizli bilgileri açığa çıkarmadıklarını; fakat her kurumun gizli sırları olduğunu ve bu gizli sırları çok yakında açığa çıkaracaklarını açıkladılar.

Grup Aaron’un ölmesinden dolayı hükümetten intikam alacağını her fırsatta belirtiyor. Grup ayrıca bu ölümün arkasında MIT’in de olduğunu belirtiyor. Grup yayınladığı videoda ve yaptığı açıklamada “warhead” savaş başlığı olarak nitelendirdiği gizli bilgileri ellerinde tuttuklarını ve bu belgelere : U S – D O J – L E A – 2013 . A E E 256. ismini verdiklerini açıkladı.

“İki Hafta önce bugün, çizgi aşıldı. İki hafta önce bugün, Aaron öldürüldü. Öldürüldü çünkü ona başka bir seçenek sunulmadı. Öldürüldü çünkü ona kazanamayacağı bir oyun oynatıldı. Çarpık ve bozulmuş adalet sistemi, bir oyun ve bu oyunun tek kazananın yapacağı bir hamle!

 

Yukarıdaki metinde çok ciddi anlamlar ve gizli mesajlar var diye düşünüyorum. İngilizcesinden size doğrudan tercüme ettim. Grup savaş başlığının patlatılmamasını umduklarını belirttiler; fakat bu konuda çok da kesin bir kararları yok. Grup adalet sisteminin bozuk ve kokuşmuş olduğunu vurgulayarak belirtiyor. Adalet sisteminin değişme zamanı geldiğini ve eğer kanunlar düzeltilmezse ellerindeki bilgileri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtiyorlar.

Grup yayınladıkları videoda amaçlarını net bir şekilde belirtiyorlar. Adalet sisteminin bir an önce değişmesi ve bozukluğun ve kokuşmuşluğun düzeltilmesi. Aaron’un intihar etmesi çok üzücü bir olaydı ve bilişim dünyasını neredeyse yıktı. Anonymous’un da anlamlı eylemlerini anlamak gerekiyor. Aaron’a verilen ceza çok fazla aşırı ve içinden çıkılmaz bir durumdaydı ve sonucunda Aaron ihtihar ederek hayatına son verdi!

Soner Görpeli yazdı.

Blogger & Yazar

 


Anonymous Amerikan Hükümetinin Web Sitelerine Saldırdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor