Mobil Cihazlar 2014'te Şirketler İçin Büyük Tehlike Oluşturacak

Mobil cihaz kullanımları 2010 yılından itibaren çok hızlı artış gösterdi ve 2012 yılında pc kullanım oranlarını geçerek rekor seviyeye ulaştı. Mobil cihazlar özel kullanımların yanında; çalışanların da öncelikli tercihi haline geldi.


Çalışanlar artık maillerini mobil cihazlardan alıyor ve gönderiyor. Web siteleri, araştırma ve LinkedIn gibi platformlara mobil cihazlar aracılığıyla yapılıyor. Ayrıca şirketlerin en önemli bilgileri de mobil cihazlarda taşınıyor. Şirket yöneticisi ya da önemli bir pozisyonda bulunan yetkili iPad’inde bu bilgileri saklayabiliyor.


Şirketlerin ve çalışanlarının kullanmaya başladığı bir diğer önemli platform da Cloud / bulut teknolojisi. Bu teknoloji sayesinde çalışanlar mobil cihazları aracılığıyla şirket bilgilerini Cloud’a yükleyebiliyor veya bulutta olan bilgileri mobil cihazlarına aktarabiliyorlar.


Yapılan son araştırmalara göre mobil cihazlar için tehdit oluşturan zararlı yazılımların sayısı hızla artmaya başladı. 2010 yılında tehlike % 9′ken; 2011 – 12 yıllarında tehlikenin oranı % 68′e çıktı. 2014 yılı mobil cihazlar için çok büyük bir risk oluşturacak ve zararlı yazılımların sayısının 2 kat artması bekleniyor.


IT uzmanları ve güvenlik uzmanlarının dünya çapında yaptığı araştırmaya dayandırılarak 2014 yılında şirketleri çok büyük risklerin beklediğini söyleyebiliriz. Şirketin network’üne sızan korsan yazılımlar tarafından şirketin bütün bilgileri ele geçirilebilir ve şirketlerin sistemlerine zarar verilebilir.


Yapılan araştırmalar bu yıl şirketlerin % 40′ının networküne saldırı düzenlendiğini gösteriyor ve IT uzmanları bu durumdan oldukça endişeli. Yaklaşık 700 IT ve güvenlik uzmanının sonuçlandırdığı rapora göre şirket çalışanlarının eğitilmesi öncelikli konu.


Şirket bilgilerinin ve kişisel bilgilerin başkalarının eline geçmemesi için hem güvenlik iyileştirmeleri; hem de şirket çalışanlarının iyi bir şekilde eğitilmeleri gerekiyor. Eğer sistem şifreleri ve diğer önemli bilgiler korsanların eline geçerse; şirketleri çok büyük zararlar bekliyor olabilir.




// ]]>
DMCA.com



Mobil Cihazlar 2014'te Şirketler İçin Büyük Tehlike Oluşturacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor