Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak

Açlık Oyunları’nın ilkinde, Kuzey Amerika olarak bilenen yerde Panem ulusu yaşamakta ve başkentin etrafında sıralanan 12 bölge, her yıl Açlık Oyunlarına yarışmacı göndermek zorundaydı.


12 ve 18 yaş aralığında olan yarışmacılar arasından seçilen kahramanı Katniss Everdeen ( Jennifer Lawrence ) bu yarışmaya katıldı ve bu savaşı kazanarak bölgesine geri dönmüştü. Yarışmalar bütün bölgelere TV’den canlı olarak da yayınlanmaktaydı. Amaç merkezin gücünü bütün bölgelere göstermek ve onların hakimiyetlerini ellerinde tutmaktı.


Katniss Everdeen ve Peeta Mellark’la birlikte 74. Geleneksel Açıklık Oyunlarını kazanarak eve güvenli bir şekilde dönerler ve filmde bu kareden başlar. Kazanmanın anlamı tekrar geriye dönmek ve Zafer Turu’nu gerçekleştirmeleri anlamına geliyor. Katniss, bir isyanın patlamak üzere olduğunu anlıyor; Capitol, Başkan Snow 75. Geleneksel Açlık Oyunlarının hazırlıklarını yaparken kontrol yavaş yavaş el değiştirmeye başlıyor.


75. Geleneksel Açlık Oyunlarının başlaması Panem’i sonsuza dek değiştirecektir ve bu değişimin başrol oyuncusu Katniss Everdeen olacak. Filmin en dikkat çekici sahnesi ise kapanış sahnesi. Bu sahne sayesinde filmi ikinci kez izlemek isteyebilirsiniz.


Açlık Oyunları filmini etkili kılan diğer bir özellik ise; filmin tamamının değiştirilmeden kitaba bağımlı kalması. Senaryonun kitaba bağlı kalması izleyicilerden çok olumlu not aldı ve bu sayede filmin puanlaması da yüksek oldu.


FİLMİN KÜNYESİ :


Yapım: ABD

Tür : Bilim Kurgu ,  Aksiyon ,  Macera

Süre: 146 Dak.

Vizyon Tarihi: 22 Kasım 2013

Yapımcı: Suzanne Collins, Nina Jacobson

Yönetmen : Francis Lawrence

Senaryo : Simon Beaufoy ,  Michael Arndt

Oyuncular : Jennifer Lawrence ,  Josh Hutcherson ,  Elizabeth Banks ,  Liam Hemsworth ,  Woody Harrelson

IMDB Puanı: 8,1/10




// ]]>



Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor