Apple Kalp Sensörüyle Nabzınızı Takip Edecek

Apple akıllı telefonlara ve tabletlere kalp atışlarını takip etmeye yarayacak sensör entegre edecek. Yapılan patent başvurusuna göre Apple kalp atışlarınızı takip edecek ve bir başka gelişme ise uzaktan komut sensörü eklenerek dokunmadan cihazınızı yönetebileceksiniz.


Son günlerde Apple arka arkaya patent başvuruları yapıyor ve önümüzdeki yıllarda geliştireceği cihazları hakkında ipuçları veriyor. Apple’ın yaptığı patent başvurusundan bir tanesi “hover touch sensing” yukarıdan dokunmadan kontrol sensörü. Bu sensör sayesinde akıllı telefonunuzu ve tabletinizi dokunmadan kontrol edebileceksiniz.


Bu özellik Samsung’un ürettiği Android işletim sistemi destekli Galaxy S4, Note 3 gibi yeni model cihazlarda mevcut. Bu özellik sayesinde android işletim sistemi cihazlarda dokunmadan kontrole imkan veriyor. Resimlerinizi, telefonunuzun ekranına dokunmadan görebiliyorsunuz ve değiştirebiliyorsunuz.


Diğer başvuru ise ”heart rate monitor” olarak adlandırılan teknoloji için yapıldı. Bu teknoloji sayesinde iPhone telefonunuza yükleyeceğiniz uygulamayla kalp atışlarınızı görebileceksiniz ve yazılım sayesinde herhangi bir ritim bozukluğu vs gibi detaylar anında doktorunuz tarafından tespit edilebilecek.




// ]]>


DMCA.com



Apple Kalp Sensörüyle Nabzınızı Takip Edecek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor