iPhone 5S Yüzde 10 Daha Başarılı

iPhone 5S satışları iPhone 5C’ye göre yüzde 10 daha iyi gidiyor ve kullanıcıların iPhone 5S’e adaptasyon süreleri de oldukça kısa ve Apple’ın yeni amiral gemisi akıllı telefonu bir önceki modeli iPhone 5′ten çok daha başarılı bir grafik çiziyor.


iPhone 5S’in satış rakamları oldukça iyi gidiyor ve 1 Eylül’de satışa sunulan iki yeni modelden 5S modelinin satışları 5C modeline göre yüzde 10 daha iyi. Mobil cihazları analiz eden Mixpanel isimli firmanın yaptığı analizlere göre kullanıcılar yüzde 10 iPhone 5S’i daha çok sevdi.


Araştırmada dikkat çeken en önemli faktör, kullanıcıların iPhone 5S modeline; iPhone 5 modeline göre 3 kat daha kolay adapte olabiliyor. iPhone 5C modeli ise beklenenden daha iyi sonuç veriyor ve satış rakamları da çok iyi gidiyor. Apple iPhone 5S ve 5C modelleri beklenenden daha başarılı bir grafik çiziyor.


iPhone 5′in haftalık büyüme oranları yüzde 0.25 ve 0.5 seyrederken; iPhone 5S modelinin haftalık büyüme oranı 0.75 ve 1 oranlarında gerçekleşiyor. iPhone 5C’nin büyüme oranı 3x şeklinde seyrediyor. Bu satış rakamlarına baktığımızda Apple’ı memnun edecek gibi gözüküyor; fakat yeterli değil.


Apple kullanıcıları cihazlarını genelde kontratlı satın alıyor ve hayranların birçoğu iPhone 5 aldıkları için kontratlarının bitmesine biraz zaman olduğu için iPhone 5S satışları da bu durumdan etkileniyor. Satışların patlama noktasında olmamasının diğer bir sebebi ise iPhone 5 kullananların telefonlarını değiştirmek istememesi.


Apple iOS 7 ile çok başarılı bir adım attı ve mobil cihazlarının hemen hemen tamamının işletim sistemini yeniledi. Bunun yanında, yeni işletim sisteminin ferah ve hızlı olması kullanıcıların çok hoşuna gitti ve bundan dolayı satış rakamları gün geçtikçe artıyor. Apple satışlarını önümüzdeki günlerde daha da arttıracağa benziyor.




// ]]>



iPhone 5S Yüzde 10 Daha Başarılı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor