Japonlar Aya Güneş Panelleri Kurarak Dünyaya Enerji Aktaracak

Japonlar teknolojiyle özdeşleşmiş bir toplum ve dünyadaki en komplike yapıları inşaa eden yine onlar. Japon mühendisleri bu kez ise dünyaya enerji sağlamak için kaynak arıyorlar ve çözüm olarak Aya kuracakları güneş panellerinden dünyaya enerji aktaracaklar.


Shimizu isimli Japon mühendislik firması dünyanın gelecekte yaşayacağı enerji sorununu çözmek için kolları sıvadı. Firmanın çözüm önerisi aya güneş panelleri kurarak enerji toplamak ve toplanan enerjiyi dünyaya mikrodalga ve lazer sinyalleriyle aktarmak.


Firma ayın yüzeyine 400 kilometrelik güneş panelleri kuracak ve güneşten yansıyan enerjiyi ay yüzeyindeki paneller aracılığıyla toplayacak. Toplanan enerji mikrodalga ve lazer dalgalarıyla dünyadaki elektrik şehirlerine aktaracak ve dünyanın tamamının enerjisi sağlanacak.


Ayın üzerine yer alan güneş panellerinin bakımını ve diğer gerekli işleri robotlar yapacak. Dünyada üretilecek parçalar aya gönderilerek kurulumu yapılacak.  Ayın yüzeyine pramid şeklinde şehirler kurmayı planlayan şirketin gelecekte gerçekleştirmeyi planladığı farklı uzay projeleri mevcut.




// ]]>



Japonlar Aya Güneş Panelleri Kurarak Dünyaya Enerji Aktaracak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor