Google Bilgi İmparatorluğu Kuruyor

Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin yaptıkları ilk röportajda amaçlarının dünyadaki bilginin tamamını organize edeceklerini belirtmişlerdi; fakat o dönemde 30 yaş altı olan gençlerin ne demeye çalıştıklarını kimse anlamamıştı.


Bu iki genç yazılım konusunda dâhiydi ve dünyanın önemli bir açığını kapatmak için algoritma oluşturmaya başlamışlardı. Bu gençlerin yeterli parası yoktu ve karşılarında çok büyük bir rakip vardı: Yahoo. Dahi gençler kendi yaratıcılıklarını kullanarak dikkatleri yavaş yavaş üzerlerine çekmeye başladı.


Karşımıza çıkan beyaz bir sayfa üzerinde renkli logolar ve sadece arama alanı, işte dijital devrim bu olsa gerek. Bu dahi gençler bir anda dünyanın dikkatini çekti ve hızlı bir yükselişe geçtiler. 2014′e geldiğimizde yıllık 100 milyar dolarlık reklam geliri ve dünya bilgi akışını elinde tutan dev bir şirket.


Google adından şimdi de sürücüsüz araç, Google gözlük ve akıllı telefonların neredeyse yüzde 70′inde yüklü olan android işletim sistemiyle söz ettiriyor. Şirketin attığı her adım ve her iş modeli çok başarılı oldu ve milyarlarca dolar gelirle karşılık buldu.


Şirket devrimlerine devam etti ve geçtiğimiz ay onlarca robot şirketini satın aldı. Bu şirketlerin en önemlisi ise NASA’ya robot üreten bir şirket. Google Books, Google Maps ve  Adwords gibi online ürünlerle gelirlerini ikiye katladı. Bunun yanında Nexus akıllı telefon ve tabletle de elektronik alanına adım attı.


Google 13 yılda bu kadar işi başardı, peki şirketin gelecekle ilgili vizyonu nedir biraz da buraya odaklanalım; Google kendi televizyonunu kurmak istiyor. Bu online tv aracılığıyla yayıncılık alanına da adım atacak. Chromebook adındaki adaptörü televizyonunuza bağlayarak tv yayınlarını izleyebileceksiniz.


Google Android işletim sistemine aramayı da entegre ederek mobilde de lider olmaya hazırlanıyor. Bunun yanında Hangouts’la android üzerinden iletişimi başlatacak ve bu adımla GSM hatlarının da zorlu rakibi olabilir. Google wireless hizmet sağlayan şirketleri de satın almıştı ve bu hizmetleri birleştirerek tam bir iletişim firması olmaya hazırlanıyor.


Google parçaları birleştiriyor ve dünyanın bütün bilgisini ve iletişimini yönetiyor. Şirket gelecekte reklam, arama, teknoloji ve iletişim alanında imparatorluğunu resmen ilan etmiş olacak. Google diğer şirketlerin korkulu rüyası olacak gibi gözüküyor.




// ]]>



Google Bilgi İmparatorluğu Kuruyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor