Google Chromebooks Apple'a Ciddi Rakip

Apple MacBooks’ların tasarımının çok üst sınıf olması ve kolay taşınabilir olması nedeniyle çok tercih ediliyor. Ayrıca bu cihazların iOS işletim sistemine sahip olması ve bu özelliğinden dolayı kullanımın basit olması da tüketicileri cezbeden bir etken. Sıkı durun, bu özelliklere sahip bir rakip daha var: Google Chromebooks.


Google Chromebooks Apple’a Ciddi Rakip. Apple MacBooks ve tabletler kolay taşınabiliyor ve özelliklerinin üst seviyede olması bu cihazları cazip hale getiriyor. Tabletler hafif ve kullanışlı olduğu için tercih ediliyor, bu cihazları çantanızda ve yanınızda kolaylıkla taşıyabiliyor ve günlük işlerinizi rahatlıkla yapabiliyorsunuz.


MacBooks’lar ise hafifliği, inceliği, tasarım kalitesi ve sahip olduğu iOS işletim sistemi sayesinde tercih ediliyor ve oldukça iyi pazar payına sahip. MacBooks’ların bu ünvanı kazanmasını sağlayan en önemli detay ise pazardaki en ince bilgisayar olarak yer alması; fakat pazarda artık yalnız değiller.


Apple’ın MacBooks’ları pazara sürmesinden kısa bir süre sonra, Samsung, Asus, Sony ve Acer gibi firmalarda benzer ürünler pazara sürdüler; fakat Google Chromebooks pazara çıkar çıkmaz satışa rakamlarıyla bu firmaların korkulu rüyası olmaya başladı.


Yapılan araştırmalara göre Google Chromebooks; Apple MacBooks ticari satışlarının oldukça üstüne çıkarak ciddi bir rakip olduğu gösterdi. Bunun yanında eğitim sektöründe de, yani okullarda, sınıflarda ve eğitim veren kuruluşlarda da basitliğinden dolayı Chromebooks tercih edilmeye başlandı.


2013′te Apple MacBook ve iPad satışları geriledi; Google Chromebooks ise satışlarını her geçen gün artırmaya devam ediyor. 2012′de 400 bin adet satılan Chromebooks bu sene satışlarını 1.6 milyon adede çıkararak artış % 400 olarak gerçekleşti.


Chromebooks satışlarının artmasının nedeni bu cihazın fiyatının oldukça uygun olması ve hem ücretsiz; hem de çok kaliteli hizmetlerden Google Docs ve Drive gibi servislerin öğrencilere ücretsiz sunulması. Office programlarının maliyetlerinin çok yüksek olduğunu dikkate alırsak satışların artmasına şaşırmamalı!


Aşağıdaki tabloya bakarak Chromebooks’lar laptoplar ve tabletlere oranla % 9.6 olarak pazara yerleşti. Windows notebooks % 34, masaüstü bilgisayarlar % 27.8 ve iPadler 15.8%.



Chromebook


Amerika’da Kasım ayında 4.5 milyona yakın masaüstü pc, laptop ve tablet satışı gerçekleşti. Chromebooks’lar 199 $ dan başlayan fiyatıyla oldukça cazip bir ürün olarak pazar payını artırıyor. En pahalı Chromebooks 299 $’dan satılıyor. En basit iPad 499 $’dan ve MacBooks ise 999 $’dan satıldığı için Chromebooks’un pazar payını her geçen gün artıracağı kesin gibi!




// ]]>
DMCA.com



Google Chromebooks Apple'a Ciddi Rakip

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor