Facebook Yapay Zekaya Geçmeye Hazırlanıyor

Facebook kuracağı yeni yapan zeka laboratuvarıyla birlikte yapay zeka çalışmalarını başlatacak. Bu çalışmalarla birlikte Facebook kendi kendine düşünebilen, karar alabilen bir site haline gelecek ve işlemlere kendisi karar verecek.


Facebook yapay zeka hakkında araştırmaları uzun süredir yürütüyor ve bu konuda önde olan uzmanların görüşlerinden ve bilgilerinden faydalanıyor. Firma yapay zeka çalışmalarını ilerletmek için laboratuvar kurmaya karar verdi ve çalışmaları başlattı.


Firma yeni laboratuvarında yapay zeka çalışmalarıyla ilgili büyük değişimler gerçekleştirmek istiyor. New York Üniversitesinde yapay zeka işlem yapma ve sinirsel bilim anlamında çalışmalar yapan profesör Yann LeCun laboratuvar hakkında bilgileri Facebook ve Google profilinden paylaştı.


LeCun paylaştığı bilgilere ek olarak Facebook ve New York Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği hakkında da bilgi verdi. Bilgiler ışığında çalışmaların yapay zeka, makinelerin kendi kendine öğrenmesi ve data bilimi konularında ortak çalışmalar yapılacak.


Çalışmaları basit bir şekilde anlatmamız gerekirse, Facebook’a içinde 10 farklı arkadaşınızın yer aldığı bir fotoğraf albümünü yüklediğinizde makine otomatik olarak fotoğraftaki yüzleri ve fiziki yapıları tespit edecek ve otomatik etiketleyecek. Ayrıca fotoğrafın fiziksel yapısından nerede çekildiğini de tespit edecek.


Sistem sizinle ilgili bütün detayları takip edecek ve dataları analiz edecek. Yani neden hoşlandığınızdan, hangi tarihte ne yazdığınıza kadar kendi kendine analiz edip sizinle ilgili ciddi bir profil ortaya koyacak. Bütün bu işlemler sadece makine ve yazılımların analizleriyle gerçekleşecek.




// ]]>



Facebook Yapay Zekaya Geçmeye Hazırlanıyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor