Oyunlarda Gözle Kontrol Gerçek Oluyor

Oyun meraklıları için sektördeki en önemli gelişme wireless joystick’in icat edilmesiydi. Bu yenilikle oyun severler standart kollardan kurtuldu ve kablosuz oyun oynama lüksüne kavuştular. Yeni bir gelişme oyun severleri daha da sevindirecek, gözle kontrol artık gerçek oluyor.


Joystick sayesinde oyun severler inanılmaz bir bağımsızlığa kavuştular ve oyun konsollarını çok sevdiler. Özellikle Sony PlayStation bu konuda oldukça başarılı adımlar atarak sektörde öncü oldu ve oyun severlere bu geliştirdiği teknolojilerle inanılmaz deneyimler kazandırdı.


Günümüzde teknoloji sadece büyük firmalar tarafından değil; startup şirketler tarafından da geliştirilebiliyor. Bu şirketlerden bir tanesi de Tobii şirketi ve şirketin geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde artık oyunları gözlerinizle kontrol edebileceksiniz.


Şirket gözle kontrol teknolojisi üzerinde yıllardır çalışıyor ve ilk projesini gözle kontrol edilebilen laptop üzerinde başarıyla tamamladı. Daha sonra gözle astroid parçala uygulamasını geliştirdi. Şirketin geliştirdiği teknolojinin kendini ispat etti ve şirket daha sonra oyun konsollarına entegre olmak için harekete geçti.


Tobii EyeX isimli “eye-tracking” gözle kontrol adaptörü gözle kontrol geliştiricileri için 95$ fiyatla satışa sunulacak. Özellikle Call Of Duty gibi first-person shooters ve strateji oyunları gibi oyunları geliştiren firmalar bu teknolojiyle yakından ilgileniyorlar.


Oyun teknolojisinden elle kontrol önemli bir gelişmeydi. Şimdi ise gözle kontrol entegre edilmeye çalışılıyor ve çok kısa bir süre içinde sesle kontrol, oyun konsollarına entegre edilecek. Oyun severler, yeni gelişmelerle önümüzdeki birkaç yıl içinde; oynadıkları oyunlara ve sahip oldukları oyun konsollarına daha bağımlı hale gelebilirler.


Daha detaylı bilgi için şirketin web sitesini ziyaret edebilirsiniz : http://www.tobii.com/en/







// ]]>
DMCA.com



Oyunlarda Gözle Kontrol Gerçek Oluyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor