Mobil Uygulama Pazarı 2013'te Rekor Kırdı

Akıllı telefonlar ve tabletlerin satışları her yıl katlanarak büyüyor ve buna paralel olarak mobil uygulamaların indirme oranları da artıyor. Uygulama sayılarında yaşanan artış indirilme oranlarına da yansıyor ve sonuç olarak 2013 yılında mobil uygulama yükleme rekoru kırıldı.


Uygulamalarla birkaç yıldır çok fazla haşır neşir olmaya başladık. Özellikle akıllı telefonlar ve tabletlerin gelişmesi ve bu cihazları kullananların sayısının artmasıyla uygulama sayıları da hızla artıyor. Uygulama geliştiricileri için ise önemli sorun sadık kullanıcı maliyetlerinin artması.


Apple Store ve Google Play uygulama mağazalarında yayınlanan her uygulama başına bir ücret ödüyorsunuz ve buna ek olarak; uygulamanızı ön sıralara çıkarmak ve sadık kullanıcı edinmenin de bir maliyeti var. 2012 yılında 1.3 $ olan bu maliyet 1.62 $’a çıkmış durumda.


Apple Store’dan günde 6 – 7 milyon uygulama indirme gerçekleşiyor. En popüler 200 ücretsiz uygulamanın izlenmesiyle elde edilen rakamlar 2013 yılında indirilen uygulama sayısının arttığını gösteriyor.  Fiksu şirketinin yayınladığı aşağıdaki grafiklere bakarak 2012 – 2013 yılı farkını görebilirsiniz.


Sadık kullanıcı edinme maliyeti karşılaştırması ( iOS )


image001


Aylara göre sadık kullanıcı maliyetleri ( iOS )


index-loyal-web-201311


Rapora göre en fazla artış Ağustos’ta gerçekleşiyor; çünkü yaz aylarında yeni uygulamaların çıkışı ve bu uygulamaların test edilmesi ekstra bir maliyete yol açıyor. Ayrıca yeni kullanıcı kazanmak da oldukça zor bir süreç ve maliyetlerin artmasına neden oluyor.


2013 yılında ilk 10′da yer alan uygulamalar Candy Crush, QuizUp, Temple Run 2 gibi uygulamalar oldu ve bu uygulamalar 1 milyon indirme sayısını aştı. Popüler uygulamalar daha hızlı kullanıcılara ulaşırken; yeni ve büyümekte olan uygulamaların işi oldukça zor.




// ]]>
DMCA.com



Mobil Uygulama Pazarı 2013'te Rekor Kırdı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor