Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Wireless / Kablosuz şarj nedir? Bu teknoloji geleceğin en önemli buluşlarından bir tanesi olacak. İlk olarak Samsung Galaxy S4 Wireless Şarj kitiyle tanıştığımız bu buluşun bir çok avantajı var.


Günümüzde elektronik aygıtlar çok ciddi bir şekilde gelişti. Elektronik cihazların gelişmesine paralel olarak batarya teknolojileri de gelişti ve artık bu cihazları her yerde kullanabilir hale geldik. Bu aygıtların en büyük dezavantajı şarjlarının çok hızlı bitmesi ve bizi yarı yolda bırakmaları. Günümüzde akıllı telefonlarımız, tabletlerimizin ve diğer akıllı cihazlarımızın daha çok enerjiye ihtiyacı var.


Akıllı cihazlarımızın enerji ihtiyacını karşılamak için sürekli şarj etmek zorundayız ve bu şarj süreci de prizler aracılığıyla sabit bir yerden olmak zorunda. Hareket halindeyken ve şebekenin olmadığı bir yerde cihazımızı şarj etmemiz imkansız. Bu da cihazlarımızın şarjının bitmesi halinde onları kullanamayacağımız demek!


Yukarıda saydığımız sorunun çözümü wireless / kablosuz şarj teknolojisi. Bu teknoloji sayesinde cihazlarımızı hareket halindeyken ve şebekeye ihtiyaç duymadan şarj edebileceğiz. Bu teknolojiyi bazı akıllı telefonlarda kullanmaya başladık. Samsung Galaxy S4 Wireless Şarj edilebiliyor. Başka akıllı telefonlar da bu teknolojiyi destekliyor.


Bu teknoloji nasıl çalışıyor? Wireless / kablosuz şarj indüksiyon yoluyla, yani manyetik bir alan oluşturan istasyon sayesinde gerçekleşir. İndüksiyon bobiniyle donatılmış cihazlar kabloya ihtiyaç duymadan şarj edilebiliyor. Manyetik alan sayesinde gerçekleşen şarj, kablolu yöntemden daha yavaş olduğu için bu bir dezavantaj; fakat gelecekte teknolojinin gelişmesiyle bu dezavantaj ortadan kalkacaktır.


Wireless Power Consortium (Kablosuz Güç Konsorsiyumu) tarafından verilen Qi sertifikasına sahip şirketler bu teknolojiyi geliştirerek elektronik aygıtlarında kullanabiliyor. Farklı konsorsiyumlar sayesinde teknoloji daha kullanışla hale getirilmeye çalışılıyor; fakat şu an için çok hızlı şarj etmek hayal.


Samsung Galaxy S4 Wireless Şarj için bu özelliğe sahip arka kapak ve şarj pedi almanız gerekiyor. Daha sonra cihazınızı bu pad’in üzerine koyuyorsunuz ve telefonunuz kablosuz olarak şarj oluyor. Şu anda teknoloji hareket halindeykenşarj etmeye imkan vermiyor; fakat gelecekte bu da gerçekleşecek.






Related-items




Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor