Gezi Parkı Göstericileri The New York Times'a İlan Verecek

Türk Gezi Parkı Göstericileri ‘The New York Times’a ilan vermek için kampanya başlattı. 140 – 153.000 $ civarında olan ilan fiyatları için şimdiden 35.000 $ toplandı.


Gezi parkı direnişi sosyal medyada #direngeziparki hastag’ıyla yayıldı ve twitter üzerinden çok başarılı bir kampanya’ya dönüşerek Trendy Topic olarak Dünya’da ilk sıraya yerleşti. Ardından da tüm dünyanın gündemine oturarak twitter üzerinden takip edilmeye başlandı.


t19_69763601


Göstericiler Twitter üzerinden birbirlerine polislerin yerlerini ve nereye hareket ettiğini bildirdiler. Ayrıca yaralıların ulaşması gereken ev adreslerini, telefonlarını ve yaralılarla ilgilenecek doktorların isim ve telefonlarını Twitter üzerinden birbirleriyle paylaştılar.


main_hashtags


Geleneksel medyanın bu olaylara ilgisiz kalması da çok ciddi anlamda göstericileri sinirlendirdi ve sosyal medya üzerinden bu öfkelerini de ileterek kampanya oluşturdular. Göstericiler şimdi The New York Times veya The Washington Post’a ilan vermek istiyorlar ve ilan bedeli için para topluyorlar. Amaç 53.800 $’dı, fakat şimdiye kadar 89.000 $ para toplandı.


TurkProtest


Penguen belgeseli yayınlayan CNN TÜRK ve diğer geleneksel medya bu gösteriye kayıtsız kaldı. Bu kayıtsızlığın bedeli ise ülke çapında büyük bir ayaklanma ve binlerce yaralı, göz altı. Sosyal medyanın gücü bu olaylarda anlaşıldı.






Related-items



 



Gezi Parkı Göstericileri The New York Times'a İlan Verecek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor