Gelecekte Kameralarda Flash Olmayacak

Gelecekte fotoğraf çekmek için flash’a ihtiyaç duymayacağız. Yeni geliştirilen resim sensörü teknolojisi sayesinde telefonlarımızda ve kameralarımızda flash olmayacak.


Fotoğrafçıların en çok ihtiyaç duyduğu şey ışık ya da flashtır. Gündüz ışığında fotoğraf çekmek genelde sorun yaratmaz, sadece ışığın açısı vb gibi unsurlar önemlidir. Ancak kapalı ortamlarda fotoğraf çekmek çok sıkıntılıdır ve bundan dolayı flasha ihtiyaç duyarlar.


Yeni geliştirilen resim işleme teknolojisi sayesinde çok düşük ışıklarda bile fotoğraf çekilebilecek. Nanyang Teknoloji Universitesi tarafından geliştirilen yüksek hassasiyetli sensör sayesinde hem fotoğraf makinelerinde; hem de cep telefonlarında kullanılan dijital kameralarda kullanılabilecek.


Sensör günümüzdeki resim işleyici sensörlerden 1.000 kez daha hassas resim işliyor ve bu sayede çok düşün ışıkta bile kusursuz fotoğraf çekilmesine imkan verecek. Sensör bükülebilir kauçuk ve carbon karışımından yapıldı ve bu sayede her türlü ortama uygulanabilecek.


Sensör dayanıklılık açısından elmastan daha dayanıklı ve bu açıdan da ödül aldı. Hem çok dayanıklı olması; hem de flexible yani bükülebilir olması sayesinde uydu ve diğer önemli alanlarda da kullanılacak.


 


 


 



Gelecekte Kameralarda Flash Olmayacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor