Samsung Galaxy S4 Serisi Tanıtıldı

Geçtiğimiz yıl başında tanıtılan Samsung’un amiral gemisi Galaxy S4′ün Mini, Active, Zoom modelleri tanıtıldı ve satışa sunuldu. Her cihazın kendine özgü farklı özellikleri var.


Samsung Galaxy S4 Serisi için 4 farklı cihazın tanıtımını yaptı ve her cihazın birbirinden farklı özellikleri ön plana çıkıyor. Samsung’un amiral gemisi Galaxy S4 2013 başında tanıtıldı ve satış rakamlarıyla rekor kırdı. Samsung S4 serisini çeşitlendirdi ve toplam 4 cihazı satışa sundu. Samsung Galaxy S4, Mini, Active ve Zoom olmak üzere 4 farklı cihaz satışta.


SAMSUNG GALAXY S4


s4S4 ilk tanıtılan cihaz ve teknik özellik açısından en üst seviyede. Diğer cihazların teknik özellikleri S4′ten daha düşük seviyelerde. Örnek vermek gerekirse S4′de 2 GB RAM mevcut; fakat diğer cihazlarda 1.5 GB ve daha altı RAM var.


S4′ün işlemci seviyesi de serinin en yükseklerinden ve cihaz 8 çekirdekli 1.6 GHz işlemciye sahip. S4 Active’te 1.9 GHz dört çekirdekli işlemci var ve serinin en yüksek ikinci işlemcisine Galaxy S4 Active sahip.


S4 Mini 2 çekirdekli 1.7 GHz işlemciye sahip ve S4 Zoom’da 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci var bu özelliğiyle serinin en düşük işlemcisine sahip. Samsung her cihazda farklı işlemci kullanmış ve özelliklere göre ihtiyacınız olan cihazı tercih etmenize imkan vermiş.  Ekran çözünürlüğü açısından da S4 en üst seviyede. S4′te Super Amoled dokunmatik ekran var ve 16 M renk görüntüsüyle geliyor. Diğer cihazların ekran çözünürlükleri daha alt seviyelerde.


SAMSUNG GALAXY S4 ACTIVE


s4-ACTIVES4 Active serinin en sağlam telefonu. Su altı çekimlere uygun olarak üretilen cihaz 1 mt derinlikte 30 dakika boyunca su geçirmeden çekim yapabiliyor. Cihaz toza ve diğer zor şartlara dayanıklı ve bu özelliğiyle sporcuların tercih edeceği bir telefon olacak.


Cihazın bir diğer önemli özelliği de Glove Touch. Bu özellik sayesinde eldivenlerinizle bile ekrana dokunduğunuzda telefon tepki veriyor. Yani elleriniz tozlanmış veya çamura batmış olsa bile bu telefonu kullanabileceksiniz.


S4 Active serinin en sağlam ve en kullanışlı telefonu. Bu telefon özellik açısından da S4′e yakın ve Air View, temassız kaydırma ve akıllı kaydırma gibi özelliklere sahip. S4 Active, hem özelliklerinin yüksek olması; hem de gövdesinin toza ve suya dayanıklı olması sayesinde serinin en başarılı telefonlarından biri oluyor.


GALAXY S4 MİNİ


S4-MİNİS4 Mini, büyük boyutlu telefonlardan hoşlanmayanların tercih ettiği bir model. Daha küçük boyuta sahip olması, özelliklerinin yüksek olması ve fiyat avantajından dolayı çok tercih ediliyor. 4.3 inç HD sAMOLED ekrana sahip cihazın görüntü performansı da üst seviyelerde.


S4 Mini 1.7 GHz çift çekirdekli işlemciye sahip. 8 GB dahili hafızayla gelen cihazın 1.5 GB RAM’i var. 8 Megapiksel arka kamera sahip cihazın 1.9 megapiksel ön kamerası var. Kompakt bir tasarıma sahip S4, özellik açısından da oldukça dolu bir cihaz.


S4′ün yazılım Android Jelly Bean 4.2.2 ve bu yazılım standart S4′ün sahip olduğu tüm özellikleri Mini’de kullanmanıza imkan veriyor. STravel, S-Bean, S-View gibi birçok özelliği kullanabiliyorsunuz.


GALAXY S4 ZOOM


S4-zoomS4 Zoom serinin en ilginç görünümlü cihazı. Cihaz türünün son örneği ve tam anlamıyla bir dijital fotoğraf makinesi. Bu cihaz sayesinde akıllı telefonunuz bir anda fotoğraf makinesine dönüşebiliyor. Adından da anlaşılacağı üzerinde entegre 10x Zoom sayesinde Zoom yapabiliyorsunuz.


Hızlı başlatma ve kısayol sayesinde birden fazla kamera moduna anında erişebiliyorsunuz. Ekranda yer alan halka sayesinde farklı kamera modlarına hızlı bir geçiş yapabiliyorsunuz. Otomatik, Galeri, Akıllı Mod, Elle Ayar, Program ve Yeni Mod gibi modlarla harika çekimler yapabiliyorsunuz. Ayrıca Zoom halkasını oynatarak her yere hızlı bir şekilde zoom yapabiliyorsunuz.


S4 Zoom CMOS 16 megapiksel kamerayla geliyor ve 10x optik zoom özelliğiyle çok net görüntü çekmenize olanak sağlıyor. Bu cihaz size iyi bir telefon sunmanın yanında; iyi bir dijital fotoğraf makinesi özelliğini getiriyor. S4 Zoom özellik bakımından da çok dolu bir cihaz ve serinin diğer telefonlarının sahip olduğu yazılım özelliklerine sahip. Donanım anlamında da oldukça yeterli ve günlük kullanımda yanınızdan ayıramayacağız bir cihaz.


SONUÇ


Samsung S4 Serisi çeşitlilik ve özellik bakımından çok başarılı bir seri. Kullanım amacınıza ve bütçenize göre bir tercih yaparak istediğiniz modeli satın alabilirsiniz. Eğer benim gibi geniş ekranlı cihazları seviyorsanız ve üst seviyede özelliklerden faydalanmak istiyorsanız telefon Galaxy S4′ü tercih edebilirsiniz. Büyük ekranlar sizi cezbetmiyor ve daha kompakt bir telefon istiyorsanız S4 Mini tam size göre.


Doğa sporlarıyla uğraşıyorsanız ve zor koşullara uyum sağlayacak bir telefon arıyorsanız Galaxy Active tam size göre bir cihaz. Bu telefon sayesinde suyun altında çekim yapabileceksiniz ve çölde tozun içerisinde telefonunuzu kullanabileceksiniz. Fotoğraf tutkunu ve gördüğünüz her şeyin fotoğrafını çekmek istiyorsanız S4 Zoom 16 megapiksel kamerasıyla tam size göre!





// ]]>


Related-items




Samsung Galaxy S4 Serisi Tanıtıldı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor