Hiper Hızlı Trenler Gerçek Olacak

Elon Musk milyarder bir girişimci ve Tesla’nın sahibi. Bilim kurgu filmlerini aratmayacak bu proje sayesinde hiper hızlı trenler gerçek olacak ve çok yüksek hızlara ulaşılacak.


Elon Musk, multi milyar dolarlık bir işadamı ve basın açıklamasıyla duyurduğu ve üzerinde çok yoğun çalıştığı çılgın projesi için sahip olduğu servetinin büyük bir kısmını harcayacağa benziyor. Bilim kurgu filmlerini andıran bu proje sayesinde yüksek hıza sahip trenler üretilecek ve bu trenler bir hava kanalının içinde hareket edecek.


Elon Musk Tesla Motor ve SpaceX gibi şirketlerin sahibi ve şimdi yeni projesi Hyperloop üzerinde çalışıyor. Yeni projesinin çok zor bir proje olduğundan bahseden Elon, aynı zamanda Tesla Motor ve SpaceX şirketlerini yönetmenin çok zorlayıcı olacağını belirtiyor. Hyporloop projesi çok zor ve pahalı bir proje; fakat hızlı tren demiryolu raylarının 70 milyar dolarlık yenileme ücreti dikkate alındığında, bu proje kulağa oldukça mantıklı geliyor.


Düşük basınca sahip bir tünel içinde hareket edecek uzay teknolojisine sahip tren, kanatlarındaki küçük hava deliklerinden yüksek basınçlı hava çıkararak hızlanacak. Ayrıca entegre jet motorları sayesinde tren çok yüksek hızlara ulaşabilecek. Projenin toplam bedeli 6 milyar dolara mal olacak ve 70 milyar dolarlık demiryolu yenileme projesinden 10 kat daha az maliyete sahip olacak.


Musk’ın kişisel bloğunu ziyaret ederek açıklamayı ve proje detaylarına göz atabilirsiniz.  Mask’ın Bloğu 






Related-items



 





Hiper Hızlı Trenler Gerçek Olacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor