Ultra Hızlı İnternet 5G Teknolojisi Hakkında Bunları Biliyor musunuz?



Ultra Hızlı İnternet 5G Teknolojisi Hakkında Bunları Biliyor musunuz? 5G teknolojisi henüz Türkiye’de hayata geçmiş değil; fakat çok yakında hayata geçecek. Peki bu teknoloji hakkında neler biliyorsunuz?
Akıllı telefonlar, tabletler ve MacBook bilgisayarlarımızdan dışarıda ve internet kafelerde işlerimizi halletmeye çalışıyoruz ve en çok ihtiyacımız olan şey ise internet. Eğer teknoloji işiyle uğraşıyorsak yanımızda olmazsa olmaz bir araç ise akıllı telefonumuz.
Bildiğiniz gibi akıllı telefonlarımızı artık modem olarak kullanabiliyoruz ve internet paketimizden kullanarak yanımızdan internete bağlanan cihazları bağlayarak kullanabiliyoruz. Bu durumda tek sorun internetin yavaşlığı; çünkü Türkiye’deki alt yapı genelde 3G.
Telekom alt yapı ve hizmet sağlayıcıları 4G ve 4.5G reklamları yaparak alt yapı uygun deselerde gerçekte 4.5G her bölgede destek vermiyor ve genelde büyük şehirlerin önemli noktalarında hizmet veriyor. Telekom şirketlerine de hak vermek gerekiyor; çünkü bu alt yapıları kurmak hiç kolay değil.
Biz 4G ve 4.5G konularını tartışırken yeni bir haber 5G için geldi. 5G ultra hızlı, hatta süper hızlı internet teknolojisi 2019 yılında hizmete girecek ve bu teknolojiyi destekleyen akıllı telefonlar da satışa sunulacak.
Bu teknoloji hakkında bilmeniz gereken detaylar ise şunlar: 5G gerçekten çok hızlı bir internet alt yapısı sağlayacak. 4G teknolojisinin sunduğu 20 Mbps hızı 5G ile Gigabit/s olacak. Bu hızı LTE teknolojisiyle kıyaslarsak 257 kat daha hızlı bir internet olacak.
Google Amerika’da 1 Gbps hızda fiber internet sağlıyor, bu teknolojiyle birlikte 5G hızı google’ın fiber hızını bile geçecek. Mobil 5G internet sadece hız konusunda değil daha fazla bağlantı gücü sağlamaya da imkan tanıyacak.
Bu kadar hızlı internet de cihazların birbirleriyle bağlantılı olmasını güçlendirecek ve daha hızlı ve güçlü bağlantı imkanını bize sağlayacak. Sürücüsüz araçlar ve diğer akıllı cihazlar bu teknoloji sayesinde kolay bir şekilde yönetilebilecek ve birbirleriyle haberleşebilecek.
Fiyat konusunda biraz daha pahalı bir teknoloji olacak ve 5G hizmetinden yararlanmak için cebinizden biraz daha fazla para çıkacak ve kullandığımız bütün telefonları 5G’yi destekleyecek akıllı telefonlarla değiştirmemiz gerekecek.
http://yaviga.com/2018/02/09/ultra-hizli-internet-5g-teknolojisi-hakkinda-bunlari-biliyor-musunuz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wireless / Kablosuz Şarj Nedir

Yeni Apple Mac Pro Satışa Çıkıyor

LinkedIn Refreshed Itself and Inbox